Ønsker du å motta denne, klikk her eller send epost til post@yinyangcoaching.no
juli 2011

 

一阴一阳之谓道 。

"Tao" (Det grunnleggende prinsippet i universet) er at alt er en kombinasjon av Yin og Yang.

Xi Ci, <<I Ching>>(Forandringenes bok), Konfutze (551 – 479 f. Kristus)

Xi Ci var Konfutzes kommentarer og forklaringer om
<<I Ching>> som ble skrevet for ca. 10,000 år siden

Som mange allerede kjenner til, symboliserer Yin og Yang motsetningene i verden.

Statsminister Jens Stoltenberg sa i en av sine taler rett etter massakren 22. juli: ”Kanskje det er de verste tragediene som får frem det beste i menneskene.” Dette har blitt bevist i sin fulle bredde av det enorme folkelige engasjementet i Norge i kjølvannet av denne ufattelige tragedien. Det er lenge siden at ord som samhold og felleskap er blitt så hyppig brukt både i media og hos folk flest. Blomsterhavet med mange varmende og trøstende hilsner og det massive oppmøtet på Rådhusplassen vitner om nettopp samholdet denne tragedien har skapt.  Dette er ikke tilfeldig, for Universets ufravikelige prinsipp er at ingenting kan bare bestå av den ene polen – det er alltid en motkraft til alt. Jo større ondskapen er, jo større er motkraften – kjærligheten og samholdet.

Gjerningsmannen Anders Behring Breiviks formål er å ramme det mulitikulturelle samfunnet ved å bruke den volden som overgår alle menneskelige fantasier, men han feilberegner fullstendig. Når metoden han bruker er så grusom og totalt blottet for respekt for menneskeverdet, er det eneste han oppnår å trigge fram motkraften i samme størrelse som ondskapen. Motkraften kan enten være positiv eller negativ. Det er høyst menneskelig å svare grusomhet med hevn, men det norske folket har tatt det kloke valget ved å svare med kjærlighet, samhold og felleskap. Det er klokt fordi universet alltid vil søke etter balanse. Å svare hat med hat er å øke Yin og bidrar til enda mer ubalanse. Ikke desto mindre er valget til det norske folket beundringsverdig, fordi det er lettere sagt enn gjort, og fordi det krever både storsinn, toleranse og klokskap.

Det er uten enhver tvil at Anders Behring Breivks grufulle handlinger skal fordømmes på det sterkeste, samtidig må vi avstå fra feilen av å betegne ham som et monster uten noe som helst menneskelig i seg. Uansett hvor grufulle sider han har, består han, som alle andre, av motsetninger. Det vil være for enkelt å avskrive ham som et menneske og dermed gjøre det lettvint for oss selv.

Les visdomsord fra 2011

Les visdomsord fra 2010