Ønsker du å motta dette, klikk her eller send epost til post@yinyangcoaching.no
mars 2010

 

欲速则不达
Hvis du har hastverk, når du ikke målet.

-- <<Samtaler>>, Konfutse (551 - 479 f.Kristus)


Zi Xia, en av disiplene til Konfutse, ble utnevnt til å være øverste kommanderende i en region. Før han reiste, spurte han sin læremester om råd. Konfutse svarte: "Ikke ha hastverk. Ikke vær opptatt av små fordeler. Hvis du har hastverk, vil du ikke nå målet. Hvis du er opptatt av små fordeler, vil du ikke få stor suksess."

Hvis du ønsker å gå eller løpe fort, må vi bevege et ben om gangen. Å bevege begge ben samtidig vil bare senke farten.

Yin Yang balanse handler om å gjøre ting i passende tempo.

Når vi har hastverk, blir vi lett utålmodige. Vi kan overse noe viktig fordi vi er for fokuserte. Vi blir lettere frustrerte fordi resultatet uteblir og det er fare for å gi opp altfor fort. Når vi har hastverk og hopper over hardt arbeid og slit, når vi ønsker å unnslippe kjedsomhet og tar snarveier, vil vi etterhvert oppdage at det ikke finnes noen snarveier i livet. Suksess med substans er bygget på hardt arbeid, stein på stein.

En dag studerte et barn silkeormer. Han så at det var en sprekk i kokongen, og sommerfuglen inni kjempet for å komme seg ut. Barnet syntes synd på sommerfuglen og ville hjelpe til. Han klippet kokongen med saks så sommerfuglen fikk komme seg ut. Men vingene til sommerfuglen var for svake til at den klarte å fly. Etter noen dager døde sommerfuglen.

Hvis du ikke har så mye fritid, husk at du har prioritert karriere og det gir anerkjennelse som du trenger. 

Forvandlingen til sommerfugl er en smertefull prosess. Kamp og smerte er nødvendig for at sommerfugler kan bygge opp kraft og styrke for å klare seg videre. Barnets ytre hjelp skadet til syvende og sist sommerfuglen.

Noen vil si at i vår tid er rask suksess en reell mulighet. Meida gir denne drømmen næring og muligheter. Realityserie kjendiser, Idol konkurranse stjerner, populære bloggere. De får rask suksess som mange drømmer om. Men tiden vil vise om de er sommerfugler som har krypet ut av kokongen for tidlig.

Les Månedens kinesiske visdom fra andre måneder